Tauţ

 

    Comuna Tauţ este situată în partea centrală a judeţului Arad, la 18 km distanţă de Ineu şi la 50 km distanţă de municipiul Arad, centru administrativ şi politc al judeţului. Prima atestare documentară a localităţii Tauţ datează din anul 1496. Numele vechi al comunei Tauţ a fost Feltot, apoi Taucz.

    Comuna Tauţ cu localităţile aparţinătoare, datorită aşeazării geografice şi formelor de relief din raza sa de administraţie, dispune de un fond forestier deosebit de bogat, depăşind 10.000 de ha. Localităţile care formează comuna sunt următoarele: Tauţ, reşedinţa de comună, Minişel, Minişu de Sus şi Nadăş.

     Comuna Tauţ face parte din categoria acelor aşezări care se bucură de un potenţia turistic de excepţie.
     Prezenţa lacului de acumulare "Tauţ" a favorizat dezvoltarea unei zone turistice de mare valoare nu numai pentru comună ci şi pentru întregul judeţ. Aici s-a dezvoltat un adevărat sat de vacanţă, lacul fiind pricipalul element de atracţie al zonei. Un alt obiectiv turistic deosebit de important pentru comuna arădeană Tauţ este cetatea medievală din localitatea cu acelaşi nume, cetate prevăzută cu valuri de apărare datată din secolele XIII-XV.

Zona Tauţ

Lacul Taut

Harta